300 EY-starters rijden voortaan met Volkswagen ID.3

1 oktober is traditioneel de startdag van een nieuwe lichting bij de multidisciplinaire dienstenorganisatie EY. Dit jaar beginnen er zomaar even 300 hoogopgeleide schoolverlaters, die het professionele landschap met de elektrische Volkswagen ID.3 gaan verkennen.

Voor het derde jaar op rij mag Volkswagen de starters van EY Belgium van een bedrijfswagen voorzien. Waren dat voordien nog plug-in hybrides van het type Golf e-Hybrid, dan schakelt de Belgische tak van de multinational nu een versnelling groener met de volledig elektrische ID.3. Daarmee stuurt HR-directeur Wim De Wit het wagenpark van EY Belgium resoluut de toekomst in, door bewust voor emissievrije voertuigen van een vooruitstrevend kwaliteitsmerk te kiezen.

Extensie van de werkplek

Het motto van EY is Building a Better Working World, zowel naar klanten als naar werknemers toe. Mobiliteit speelt anno 2024 een belangrijke rol in de relatie tussen werkgever en werknemer, wat EY motiveert om extra eisen aan dat aspect te stellen: authenticiteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Voor bedrijfswagens komen daar nog kwaliteits- en veiligheidseisen bij, aangevuld met zo min mogelijk of helemaal geen uitlaatemissies. De ID.3 Pro Performance Business behoort tot de laatste categorie, maar hoeft daarvoor heus geen compromissen te sluiten.

“De nieuwe ID.3 heeft alle troeven aan boord om aan de pendelvereisten van de EY-starters te voldoen”, bevestigt David Van Belle, Fleet Manager bij Volkswagen België. “Jongeren hebben vandaag de dag veel meer aandacht voor mobiliteit en ecologie, wat van hen de geknipte EV-rijders maakt. Ze zien auto’s ook als een extensie van hun werkplek, die geconnecteerd en gedigitaliseerd is. Op dat vlak biedt het infotainmentsysteem van de ID.3 de laatste stand van zaken bij Volkswagen, zowel naar hardware als naar software toe, terwijl de elektrische aandrijving eveneens state of the art is.”

Uitgerust met een Business Pack en vierseizoensbanden presenteert de elektrische ID.3 zich van zijn veelzijdigste kant, inclusief vijf zitplekken en een ruime koffer. De zwarte kleurstelling met gele accenten verwijst dan weer naar de huistinten van EY die met 300 nieuwe wagens niet onopgemerkt zullen blijven op de Belgische wegen. “Per slot van rekening heeft de ID.3 in deze configuratie 204 pk en een actieradius van 432 km”, voegt David Van Belle daar nog aan toe, “inclusief een laag elektrisch verbruik dat samen met de sterke restwaarde voor een gunstige Total Cost of Ownership zorgt.”

Sterk teamwerk

Een succesvolle aflevering is altijd het resultaat van sterk teamwerk, zeker met zoveel betrokken partijen. Naast EY en Volkswagen delen ook Traxall en D’Ieteren Mobility Company Boortmeerbeek-Machelen in de feestvreugde, respectievelijk als opertationele fleetbeheerder en afleverende concessie. “Het is echt een eer om zoveel jonge professionals blij te mogen maken met de primus van onze ID.-familie”, besluit David Van Belle. “Om tot een dergelijk resultaat te komen, moeten niet alleen alle partijen op een lijn zitten, maar moeten de waarden van de stakeholders ook matchen. Alleen zo kunnen we de Way to Zero-filosofie van Volkswagen en de duurzaamheidsprincipes van EY samen realiseren, vandaag én in de toekomst.”

Naast EY en Volkswagen doen ook Traxall en D’Ieteren Mobility Company Boortmeerbeek-Machelen hun duit in het zakje respectievelijk als de operationele fleetbeheerder en de afleverende concessie.

#Auto #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine