AkzoNobel opent nieuw Automotive Training Centre in België

AkzoNobel’s Vehicle Refinishes business heeft geïnvesteerd in een nieuw Automotive Training Centre (ATC) in België om bestaande spuiters, zaakvoerders en OEM technici verder op te leiden in een nieuwe generatie coatings en technologieën om de industrie te ondersteunen bij het realiseren van een duurzamere toekomst.

Het ATC in België zal als eerste een spuitcabine op waterstof in gebruik nemen en schadeherstelbedrijven hiermee laten zien hoe de nieuwste technologieën de CO2-uitstoot kunnen verminderen, de droogtijden kunnen verkorten en minder energie verbruiken, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering. De cabine heeft een speciaal luchtfiltersysteem dat gebruik maakt van ‘actieve kool’ om alle vluchtige organische stoffen (VOC’s) te filteren die tijdens het lakproces ontstaan en met extra HEPA-luchtfilters die schone lucht produceren (tot 99%) die terug in de atmosfeer wordt gefilterd.

De nieuwe locatie, op het bedrijventerrein Drie Linden in Zaventem, Brussel, is 30% groter dan de vorige locatie om plaats te bieden aan de nieuwe combi-spuitcabine op waterstof voor traditionele reparaties en een ‘all-in-one’-cabine voor reparaties, evenals extra opslagruimte. De combi ‘all-in-one’ wordt gebruikt om spuiters op te leiden in het volledige proces, van schuren tot de uiteindelijke afwerking, en voorzien van alle benodigde apparatuur. Het nieuwe ATC is ook uitgerust met AkzoNobel’s PaintPerformAir (PPA), waarmee nog meer consistentie en efficiëntie in het spuitproces wordt aangebracht.

Er is gekozen voor waterstof in plaats van elektriciteit om de spuitcabine van stroom te voorzien en om te voldoen aan de lokale technische en wettelijke vereisten. Drie Linden is gebouwd om te worden gecertificeerd volgens de Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology (BREEAM), waarmee wordt aangetoond dat het is ontworpen om de CO2 aanzienlijk te verminderen en bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering.

De locatie in België is een van meerdere ATC’s die wereldwijd worden ontwikkeld als onderdeel van een investeringsprogramma van 3 miljoen euro om een breed scala aan trainingsprogramma’s aan te bieden, waaronder applicatietraining, product- en systeemtraining en training in nieuwe digitale kleurprocessen. De nadruk zal liggen op kwaliteitsverbetering, procesverbetering en reparaties aan voertuigen die geschikt zijn voor RADAR, evenals de nieuwe generatie elektrische voertuigen. Virtual Reality (VR) technologie zal worden gebruikt om trainingen te ondersteunen met een simulator die een spuitcabine omgeving nabootst. Elk van de ATC’s zal ook omgevingen bieden voor het testen en ontwikkelen van nieuwe producten, waaronder watergedragen basislakken, aflakken en bijbehorende laksystemen.

Ignacio Navarro, Business Director EMEA, voor AkzoNobel’s Automotive and Specialty Coatings business, zegt dat de industrie van de toekomst spuiters van de toekomst nodig heeft die volledig op de hoogte zijn van de nieuwste technologieën en technieken: “Door de omvang van onze faciliteit met bijna een derde te vergroten, kunnen we meer technologie faciliteren om meer mensen op te leiden en zo een lokaal en wereldwijd tekort aan vaardigheden te verhelpen.

“Door zowel onze eigen apparatuur als die van derden te installeren, waaronder een nieuwste generatie waterstofspuitcabine, kunnen we zaakvoerders, spuiters en technici laten zien wat de toekomst in petto heeft op onze gezamenlijke reis naar duurzaamheid en het transformeren van de autoschadeherstel-industrie van de toekomst.”

#Auto

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine