Mbrella Charge: wat is het en wat doet het?

Het beheer van een elektrisch wagenpark brengt voor bedrijven vaak complexe administratieve uitdagingen met zich mee. Met de lancering van Mbrella Charge speelt het Belgische mobiliteitsplatform Mbrella in op de behoefte aan meer controle, eenvoud en kostenoptimalisatie bij het laden van elektrische voertuigen. Het nieuwe platform biedt Fleet Managers, HR-managers en Mobility Managers niet alleen een duidelijk overzicht van laadkosten, maar stelt hen ook in staat om tot 1.000 euro per auto per jaar te besparen.

Efficiëntie en flexibiliteit in één platform

Het aantal elektrische bedrijfsvoertuigen is de laatste jaren exponentieel gegroeid. Dat brengt uitdagingen met zich mee op het vlak van kostenbeheer en administratieve opvolging. “Een duurzamere vloot hoeft niet te leiden tot meer complexiteit,” stelt Amaury Gérard, CEO van Mbrella. “Met Mbrella Charge willen we bedrijven helpen om de omschakeling naar elektrisch rijden zo soepel mogelijk te laten verlopen, zonder dat dit ten koste gaat van gebruiksgemak.

Volledige controle over laadkosten

Een van de grootste troeven van Mbrella Charge is de mogelijkheid voor bedrijven om de spelregels rond het laden van elektrische voertuigen zelf vast te leggen. Het platform biedt de optie om laadbudgetten in te stellen, geografische beperkingen te definiëren en specifieke laadtypes of leveranciers te selecteren. Sessies die niet aan deze criteria voldoen, worden niet geblokkeerd, maar rechtstreeks aan de medewerker gefactureerd.

Laadsessies die niet aan de criteria voldoen, worden niet geblokkeerd, maar rechtstreeks aan de medewerker gefactureerd

Dankzij deze vooraf ingestelde regels besparen Fleet Managers heel wat tijd en administratie,” legt Gérard uit. “De split-billing-functionaliteit zorgt ervoor dat enkel goedgekeurde laadsessies automatisch worden vergoed. Thuisladen wordt via de loonfiche verrekend, terwijl laadkosten onderweg rechtstreeks via de laadpas worden afgeschreven.

Realtime inzichten voor werknemers

Ook voor de werknemers zelf biedt het platform een aantal voordelen. Via een gebruiksvriendelijke app kunnen ze in realtime de laadstatus van hun voertuig volgen, zodat ze hun laadbeurt efficiënt kunnen plannen en plaats kunnen maken voor collega’s wanneer hun voertuig volledig opgeladen is.

Over Mbrella

Mbrella werd opgericht in 2021 en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van flexibele, duurzame en kostenefficiënte mobiliteitsoplossingen voor bedrijven. Naast het beheer van mobiliteitsbudgetten, kilometervergoedingen en openbaar vervoer, breidt Mbrella nu zijn dienstverlening uit met de lancering van Mbrella Charge, waarmee bedrijven hun elektrische wagenpark efficiënt kunnen beheren. Het platform, dat na de overname van Mob Box in 2023 verder werd uitgebreid, heeft momenteel meer dan 600 bedrijven als klant, goed voor zo’n 40.000 eindgebruikers.

Met Mbrella Charge zet het bedrijf een nieuwe stap in de integratie van elektrische mobiliteit in bedrijfsvoertuigenparken en biedt het bedrijven een krachtige tool om controle te houden over hun laadkosten en duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.

#Auto #Mobiliteit

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine