Voetbalclub Lommel SK gaat volledig elektrisch via Groep Rutten

Tweedeklasser Lommel SK en Groep Rutten, concessiehouder voor Volvo, scoorden deze week een knappe samenwerking. . De voetbalclub heeft op dinsdag 28 gloednieuwe, volledig elektrische Volvo’s in ontvangst mogen nemen in de Volvo-concessie in Hechtel-Eksel, inclusief het nieuwste model: de Volvo EX30.

Lommel SK en Groep Rutten spelen al vier jaar in hetzelfde team. De wagenvloot was al relatief groen, de club had namelijk al heel wat plug-in hybrides en elektrische Volvo’s rondbollen, maar nu gaan ze echt all the way. Deze overstap naar een 100% elektrische vloot is mogelijk gemaakt dankzij hun jarenlange partnership met Volvo Groep Rutten.

De keuze voor elektrische voertuigen onderstreept de toewijding van Lommel SK om haar ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen. In lijn met deze groene ambitie zijn er 11 laadpalen geïnstalleerd bij het Soevereinstadion, wat het gebruik van de elektrische wagens zowel voor de club als voor bezoekers vergemakkelijkt.

“Deze nieuwe wagenvloot past perfect bij onze visie om niet alleen op het veld, maar ook daarbuiten vooruitstrevend en verantwoordelijk te zijn,” aldus CEO Mike Green. “De samenwerking met Volvo Groep Rutten is voor ons al jarenlang van onschatbare waarde, en we zijn verheugd om samen deze duurzame koers te varen. Ik ben zelf ook vader van 3 kinderen en ik ben dan ook blij dat ik ze in een veilige wagen kan plaatsen.”

“We zijn trots om onze samenwerking met Lommel SK op deze manier te versterken,” zegt Kevin Van Ryckeghem, Managing Director van Volvo Groep Rutten. “Samen werken we aan een duurzame toekomst, waarbij we zowel de mobiliteit van de club als de impact op het milieu verbeteren.”

#Fleet Dealers

Lees ook:

Schrijf u nu in op FLOW, de wekelijkse e-letter van FLEET.be!

/ newsletters
FLEET's Flow nieuwsbrief is een wekelijks briefing van het laatste nieuws in de FLEET wereld.
Ontvang de newsletter
/ magazine
Een voorkeur voor print? Ontvang ons magazine FLEET tweemaandelijks gratis in de bus!
Ontvang het magazine